Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


és hol a hús?

2010.01.18

Nos, ami a húst illeti, nem sokkal fogsz találkozni ezekben a receptekben. De ha kéznél van és szereted, nyugodtan rittyentsd bele a kajákba, vagy add melléjük. Igaz, akkor már nem úszod meg olcsón a főzést :)

Csaszi -korszakban 2 személynek járt havonta 1kg hús meg egy csámpás csirke. Abból nem lehetett ugrálni. :) Illetve de. :)))  Árultak a boltokban zacskóba csomagolt, lefagyasztott, hatlábú, kétszárnyú, hétnyakú, nyolcfejű lényeket. El is terjedt a hír világszerte, hogy a dévai tornászlányok azért olyan ügyesek, mert apró sárkányokat esznek.:))) Pedig csak csirkealkatrészek voltak a zacskókban. :)) Jóízű leveseket lehetett belőlük főzni, de hús az nemigen volt rajtuk.

Tulajdonképpen zöldség-gyümölcs az kapható volt. A vega étrend viszont még nem dívott akkoriban. Egy kemény munkát végző gyári melósnak akkora nonszensz lett volna azt mondani, hogy zöldségen és gyümölcsökön éljen, mint ha most azt javasolnám, fogyasszunk kizárólag fűszernövényeket. Kis petrezselyemlevél, zellerszár, oszt kész. :) Bár szerintem ez a korszak már nincs túl messze. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.